20 beste stofzuigers

In deze complete koopgids vind je de 20 beste stofzuigers om in 2020 te overwegen, volgens IpaHiepa.

Deze stofzuigers zijn verdeeld onder goedkoop, steelstofzuiger, robot en kruimeldief.

Ontdek hieronder de beste koop voor een nieuwe stofzuiger.

Beste goedkope stofzuiger (50-75 Euro)

Sauber SB70


Een strak ontwerpen stofzuiger dit voor deze prijsklasse. Het energieverbruik is bovendien laag, dit komt mede door het lage gewicht. Heb je veel trappen? Dan is de ingebouwde handgreep praktisch. Inclusief combiborstels en 3 jaar fabrieksgarantie.

Best Bodens ABG350BGE


Deze blauwe stofzuiger heeft een telescopische buis welke dankzij de lange snoer tot wel 7,5 meter reikt. Een indicator laat je weten wanneer de stofzuigerzak vervangen moet worden. Compleet met 3 zakken en een opzetstuk voor kieren. Voor 50 euro een goedkope stofzuiger.

Exquisit BP 3102


Dit is een compacte stofzuiger van 3,6 kilogram en met 700 Watt vermogen vrij krachtig. De rubberen wielen dempen het geluid en door de 5 meter lange stroomkabel kan je tot 8 meter vanaf het stopcontact zuigen. Deze stofzuiger gebruikt een uitwasbare HEPA-filter om de uitstotende lucht schoon te maken.

Proline Stofzuiger VCB2L


Deze kleine stofzuiger is ontworpen voor tapijt en harde vloeren, maar ook op andere vloeren te gebruiken. Met energieklasse A energiebesparend bovendien. De telescoopbuis pas je op de gewenste lengte aan. Door de compacte omvang makkelijk op te bergen.

Beste Steelstofzuigers (75-475 Euro)

Primo PR500SV


Door de steel te verwijderen tover je deze 3-in-1 steelstofzuiger om in een handstofzuiger. Draadloos stofzuigen kan dankzij de 18,5V Lithium Ion batterij die tot 20 minuten mee gaat en daarna 4 uur oplaadtijd nodig heeft. Het stofreservoir vangt het vuil op en na gebruik kan je de muurbevestiging gebruiken voor het opbergen. Veel stofzuigvrijheid voor 75 euro.

Princess 339481


Volledig draadloze steelstofzuiger die je tot 50 minuten lang kan gebruiken. Heeft twee snelheidsinstellingen zodat je extra kracht kan pakken voor bijv. haren van huisdieren. Voor de trap of auto zijn er extra zuigmonden waardoor je een kruimeldief krijgt. De grote wielen zijn handig voor wisselend vloeroppervlak.

Montiss CVC638


Deze steelstofzuiger is ook als handstofzuiger te gebruiken. Handig voor hoekjes, gordijnen of zelfs het plafond. Hij is oplaadbaar via het opbergstation en na 15 minuten opladen een kwartier bruikbaar voor alle soorten vloeren.

TurboTronic TT-C21


Een premium en lichte steelstofzuiger dit maar heeft 21KPA zuigkracht voor diepe reiniging van vloeren en tapijt. Dit door de 250W BLDC motor aangedreven borstel die opgeladen 55 minuten inzetbaar is en via LED-indicatielampen zijn inspanningen toont. In diverse kleuren verkrijgbaar.

Zoef Robot James 2.0


De sterke 15 kPa motor kan 35 minuten stofzuigen of 20 minuten in turbo stand werken. Door de ronddraaiende turboborstel worden vuiltjes en dierenharen makkelijk opgezogen. Voor donkere ruimtes kan je de LED verlichting gebruiken. De HEPA luchtfilter maakt de uitblaaslucht schoon, zeker handig tegen allergieën.

Dyson V7 Motorhead Origin


Deze lichte Dyson steelstofzuiger is er voor harde en zachte vloeren. Je kan er 30 minuten snoerloos mee stofzuigen. Opladen gaat via het meegeleverde oplaadpunt die hem in 3,5 uur volledig oplaad. Met 2,4 kilogram een lichte steelstofzuiger die ook als kruimelzuiger is te gebruiken. De HEPA filter weerhoud tot slot 99,9% van de stofdeeltjes om zo stofallergie te voorkomen.

Shark IZ201EUT


Een luxe steelstofzuiger dit dankzij de buigbare steel. Handig voor het bereiken van moeilijk plekken en bij het opbergen. De accu gaat 40 minuten mee en stuurt de roterende, gemotoriseerde borstelkop die krachtiger is dan een normale stofzuiger. Stof wordt daardoor niet weggeduwd maar opgezogen. De Anti Hair-Wrap voorkomt bovendien vastzittende haren en er is een extra opzetstuk om haren van huisdieren op te zuigen en om vastzittende haren los te krijgen. De anti-allergeen filter werkt tot slot op 99,9% precisie.

Rowenta Air Force Flex 760


Krachtige zuigprestaties is waar deze flexibele Rowenta voor staat. Dit door 180 Airwatt zuigkracht en een lithium-ion batterij die op de eco-stand 1 uur en 15 minuten zijn werk doet. De grote zuigmond met gemotoriseerde rolborstel kan grote resten opzuigen. De led-verlichting is er voor de donkere stukken. Met een enkele handeling maak je er een kruimeldief van. Inclusief accessoires om dierenharen weg te krijgen en om de auto te reinigen.

Beste Robot Stofzuigers

Teesa SMART VAC


Een budget robot stofzuiger dit die zakloos werkt en een stofcapaciteit van 0,3 liter heeft. Het geluidsniveau zit op 60 dB, wat niet erg is als je zelf niet thuis bent. Hij kent drie stofzuigerprogramma’s en de 2200 mAh accu gaat 100 minuten mee zonder opladen. Veel robot voor 100 euro.

Ecovacs Deboot N79T


Voor minder huishoudelijk werk kan deze robot je helpen met het stofzuigen van een vloer of stukje tapijt. Diverse reinigingsmodi selecteren de juiste schoonmaakstand. De veiligheidstechnologie voorkomt botsingen en trapvallen. Met de app bovendien op afstand te bedienen en te volgen.

Cecotec Conga 3690 Absolute


Een 4 in 1 robotstofzuiger voor het stofzuigen, vegen, dweilen en schrobben. Heeft 50 schoonmaakschema’s en een navigatie systeem voor het plannen van routes. Inclusief een app met daarop schoonmaakprogramma’s en de verbruiksgeschiedenis. Compatibel met spraakassistenten zoals Google Home. Gebruikt een schrobsysteem met drie schrobniveaus om waterstroom te doseren.

Xiaomi Mi Roborock S50 Max


Dit luxe model heeft voor het dweilen een grote watertank. De watertank met 290 ml inhoud kan 200 vierkante meter moppen. Een slim systeem berekent de ideale reinigingsroute, rekening houdend met obstakels. Ook kunnen concreet bepaalde ruimtes en tijdstippen voor de schoonmaak ingesteld worden. Als de accu onder de 20% komt gaat deze robot naar het oplaadstation toe, na de ‘pitstop” vervolgt hij zijn ingezette werk.

Beste Kruimeldieven

Black & Decker NVC115JL


Een goedkope kruimeldief komt stiekem vaak van pas. Deze werkt zonder zak en is er voor droog vuil. Opgeladen werkt hij 9 minuten en na volledig gebruik laadt hij in 10 uur zichzelf weer op via de meegeleverde oplaadkabel.

Philips FC6141/01


Een 12 V kruimeldief dit, dus op de camping of in de auto op te laden. Hij werkt zonder zak en gebruikt twee luchtstromen voor extra stofopname, maar is niet geschikt voor vloeistoffen. Inclusief kierenzuigmond en zachte borstel.

Trisa Quick Clean T8542


Met 40 Watt is dit een krachtige handstofzuiger. Hij is voor nat en droog vuil te gebruiken. Hij kan een kwartier gebruikt worden zonder opladen, daarna heeft hij 5 tot 6 uur oplaadtijd. De afneembare container heeft 450 ml inhoud voor stof of 100 ml voor vloeistof. Inclusief (ophangbaar) laadstation met houder en accessoires.

Domo DO223S


Voor matrassen en banken is er deze specialistische kruimeldief. Hij heeft een roterende borstel om vastzittend vuil los te krijgen en huisstof en haren op te zuigen. Past bovendien UV-licht toe om 99,9% van de bacteriën te doden. Daardoor breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor honden- en kattenbakken en kussens.

Wat is de beste stofzuiger?

Heb je de beste stofzuiger koop gevonden? Laat hieronder een reactie achter als je een opmerking hebt over de beoordeelde stofzuigers. Lees op dit blog meer over hoe je de beste koop kunt vinden.

15 + 10 =