20 beste wasmachines

In deze complete koopgids vind je de 20 beste wasmachines om in 2020 te overwegen, volgens IpaHiepa.

Deze handige machine zijn verdeeld onder goedkoop, goede prijs/kwaliteit, wasdroogcombinaties en bovenladers.

Ontdek hieronder de beste koop voor een nieuwe wasmachine.

Beste Goedkope Wasmachines (250-350 Euro)

WLA 6WM1000M


Een compacte wasautomaat met 6 kg inhoud. 15 wasprogramma’s met korte en lange wasbeurten. Centrifuge werkt tot 1000 toeren per minuut. Dit is gunstig voor het energieverbruik. Daarom heeft hij een energielabel A++. Met de uitgestelde startfunctie kan je een wasbeurt later laten starten. WLA’s beste goedkope wasmachine.

Beko WCV6711BC


Een wasmachine met een 6 kg trommel en 15 wasprogramma’s voor verschillende typen kleding. Bij het wassen wordt de hoeveelheid water afgestemd op de inhoud van de trommel. Dit werkt energiebesparend en voorkomt wat kreuken. De centrifugeer snelheid is 1400 toeren. Wat opvalt is de kinderbeveiliging die zorgt dat de bediening niet wordt ontregeld. Verder is er een overloopbeveiliging, een nood afvoerslang en onbalans controle. Met A+++ bovendien zeer energiezuinig. Beko’s beste goedkoopste wasmachine.

Haier HW70-14829


Met 7 kg trommelcapaciteit kan je vrij veel wassen. Opvallend is het strakke design en LED-display. Je hoeft daarom niet meer te draaien aan een knop. Op het scherm lees je de verwachte eindtijd af. Met de startuitstel functie kan je het programma op een later moment laten draaien. Keuze uit 14 wasprogramma’s, 1400 toeren bij centrifugeren. Met energieklasse A+++ heel energiezuinig.

Indesit XWA 61251 W EU


Deze witte wasmachine werkt traditioneel met met voorbelading. Hij heeft een trommelcapaciteit van 6 kg. Centriguren kan tot 1200 toeren per minuut en de droogklasse is B. Het energieverbruik ligt op A+. Indesit’s beste budget wasmachine.

Zanussi ZWFN8245


Een gezinswasmachine dit met 8 kg inhoud. Met de TimeManager verkort je de wasduur tot 50%. Door AutoSense wordt de trommel bij een wasbeurt gewogen en de benodigde tijd en water afgestemd. De SoftDrum functie beschermt de kleding tegen beschadigingen. De inverter motor draagt bij aan het geluidsarmer wassen.

Beste Prijs/Kwaliteit Wasmachines (350-500 Euro)

Haier HW80-BP14636


Een design wasmachine met 8 kg vulgewicht, wat vrij veel is. Centrifuge gaat tot 1400 en de energieklasse is A+++ (heel zuinig). Het geluidsniveau is met 72 dB vrij redelijk te noemen. Sterk punt is dat er naast 2 jaar fabrieksgarantie 5 jaar motorgarantie is. Haier’s beste prijs/kwaliteit wasmachine.

Samsung WW80K5400WW


Bij deze 8 kg wasmachine kan je via de uitstekende ‘sluis’ was toevoegen als de machine al draait. Met de Bubble Soak techniek kan je hardnekkige vlekken met een bubbel methode aanpakken. De motor gebruikt magneten om stiller en energiezuiniger te kunnen werken. Samsung geeft zelfs 10 jaar motorgarantie. Voortgang kan je bovendien via een app volgen.

AEG L6FBI84W


Een energiezuinige machine die iedere wasbeurt probeert water of stroom te besparen. Het energielabel is dan ook A+++. Met 8 kg laadvermogen is er veel ruimte voor wasgoed. Het toerental voor centrifuge ligt op 1400 toeren. Goed voor het milieu is de koolborstelloze motor waar 10 jaar garantie op zit. Veel kwaliteit voor deze prijs.

Bosch WAT28461NL


Deze 7 kg wasmachine heeft energiezuinige wasprogramma’s en past het programma bij kleine wasjes aan. Dit scheelt stroom en water. Met de uitstel-functie kan je opgeven wanneer de was klaar moet zijn. De bijvul optie is handig om tijdens het wassen nog wat kleding toe te voegen. Het AntiVibration is er om het geluidsniveau te verlagen.

Beste Wasdroogcombinaties (500-1000 Euro)

Indesit XWDE 861480X


Een voordelige wasdroogcombinatie die tot 8 kg inhoud wast en tot 6 kg kan drogen. De sensoren peilen de vochtigheidsgraad om te lang drogen (krimp) te voorkomen. Deze Indesit heeft 15 wasprogramma’s voor je kleding en 12 droogprogramma’s. Wellicht Indesit’s beste wasdroogcombinatie.

Beko HTV8734XSO


Met 1400 toeren komt je was zonder te drogen al vrij droog uit de machine. Kort wassen kan om zo binnen een half uur wat schone was te krijgen. Met de startuitstel-functie kan je de starttijd van de machine instellen. Feit is ook dat hij niet heel energiezuinig is en je wasmiddel niet gedoseerd gebruikt (gebruik dus niet te veel wasmiddel). Beko’s beste wasmachine en droger set.

Whirlpool FWDG96148WS


Deze was en droogcombinatie kan 9 kg wassen en 6 kg drogen. Het Steamcare programma kan je kleding met stoom opfrissen zonder dat wassen nodig is. Handig om muffe geuren weg te krijgen. Er zijn 14 wasprogramma’s en zodra je was droog is stopt de machine automatisch. Zo voorkom je dat kleding krimpt. Whirlpool’s beste wasmachine droger combinatie.

Bosch WVG30442NL Serie 6


Een wasdroogcombinatie dit met 7 kg ruimte om wasgoed te wassen en 4 kg om te drogen. Heb je een allergie? Deze Bosch heeft een AllergiePlus programma om hygiënisch te wassen. Met HygieneCare wordt bovendien je was beschermd tegen beschadigingen. Handig is de bijvul-functie waarmee je tijdens het wassen nog wat was kan toevoegen.

Samsung WD10N642R2A


Als je weinig ruimte hebt kan een wasdroogcombinatie een uitkomst zijn. Deze Samsung kan veel tegelijk wassen, namelijk 10 kg. De droogcapaciteit zit op 6 kg. De machine is geluidsarm en heeft energiebesparende programma’s. Maar als je weinig tijd hebt is er ook een Super Speed stand die wast én droogt binnen 1 uur.

AEG L7WE96ES


Dankzij DualSense wordt de temperatuur en trommelbeweging afgestemd op de was en om zo kleding te beschermen. Daarnaast wordt de was- en droogtijd aangepast op de hoeveelheid wasgoed. Dit werkt energiebesparend. 1 kilogram wasgoed kan binnen een uur gewassen en gedroogd zijn. Er is tot slot een speciaal wolprogramma en tijdgestuurd drogen is mogelijk.

Beste Bovenlader Wasmachines (400-900 Euro)

Zanussi ZWY61225NW


Met energielabel A++ een zuinige bovenlader. Door opti-sense wordt het wasprogramma afgestemd op de hoeveelheid wasgoed. Handig is het korte programma 30 minuten op 30°C. De trommel kan trouwens 6 kg was aan, wat vaak voldoende is voor kleine huishoudens. Centrifugeren kan tot 1200 toeren. Misschien wel Zanussi’s beste bovenlader wasmachine.

Candy CVST G384DM-S


Bovenbelading is op 87,cm hoogte. Deze witte bovenlader heeft een 8 kg trommel en A+++ energielabel. Dat is zeer zuinig in deze prijsklasse. Centrifuge kan tot 1400 toeren per minuut. Wellicht Candy’s beste koop voor een bovenlader wasmachine.

AEG L6TB62K


De inhoud van deze AEG bovenlader is 6 kg en hij centrifugeert op maximaal 1200 toeren per minuut. Zuinig is hij met label A+++ zeker en het wasprogramma past zich aan op de kleding die je erin stopt. Gunstig voor de levensduur van je kleding en bovendien energiebesparend.

Whirlpool TDLR 70220


Met 7 kg inhoud een ruime bovenlader voor als je veel was hebt. Het toerental van 1200 geeft 76 dB volume af. Direct een programma starten is niet nodig, je kan een later moment instellen. Een compacte machine een overloopbeveiliging en klasse B droger.

Miele WWF 120 WCS


Met deze Miele voorkom je pluizen en loslatende naden. Op het touchscreen-scherm kan je de programma’s, temperatuur en centrifuge aanpassen. Extra opties zijn onder andere voorstrijken, extra water en inweken. Handig als je uitgesproken wasvoorkeuren hebt.

Wat is de beste wasmachine?

Heb je de beste wasmachine koop gevonden? Laat hieronder een reactie achter als je een opmerking hebt over de beoordeelde wasmachines. Lees op dit blog meer over hoe je de beste koop kunt vinden.

9 + 12 =